We beginnen eraan

Hieronder vindt u een introductie en een stappenplan om u te helpen bij de start.

1. Wat ik nodig heb van jou om te beginnen

UW LOGO

PDF, EPS of JPG hoge resolutie of PNG indien mogelijk.

~

LOGIN GEGEVENS HOSTING

Uw username en paswoord en/of Cpanel username en paswoord.

WORDPRESS LOGIN

De administratieve accountgegevens voor uw WordPress site. (Indien het om de redesign van wordpress site gaat).

AFBEELDINGEN EN FOTO’S

Huidige en/of nieuwe afbeeldingen en foto’s die u wil gebruiken op de nieuwe site.

INHOUD

Inhoud voor de pagina(‘s) en up-to-date informatie voor de site.

STIJL GIDS

Gids met gewenste kleuren, merkrichtlijnen of specifieke design wensen.

Deze items kunnen geupload worden naar onze server. Zodra het project afgewerkt is wordt deze data gewist.

2. Nextcloud

We hebben een nextcloud server draaien waarop we een online platform hebben om samen te werken. Het gaat hier dan voornamelijk om communicatie en project management. We zullen dit platform gebruiken om berichten te sturen, bestanden te delen en de vooruitgang van het project op te volgen. Dit zal ervoor zorgen dat inhoud en foto’s niet verloren gaan in een hoop e-mails.

 

3. Het design proces

 

Een websitedesign, of het nu om een grote of een kleine website gaat,  is een uitgebreid proces dat overweldigend kan lijken. Om u beter te informeren over hoe het eraan toegaat gedurende het design en de ontwikkeling van de site heb ik het proces onderverdeeld in 3 stappen:

l

1. LAYOUT EN DESIGN

Een groot en tijdsintensieve deel van de ontwikkeling van een website zit in de planning en layout van het proces. Ik zal een sitemap aanmaken (Pagina/Menu hiërarchie) van de website die u zal moeten goedkeuren. Dan maak ik het design voor homepagina aan en een subpagina (of meer op verzoek), deze zal u ook moeten goedkeuren.

2. ONTWIKKELING

Na uw goedkeuring wat betreft layout en design, zal ik het design voor alle pagina’s van de site aanmaken evenals hun functionaliteiten. We zullen er voor zorgen dat uw site er goed uit ziet en dat alle functies naar behoren werken op alle devices en web browsers vooraleer over te gaan naar de laatste stap in het proces.

b

3. AANPASSINGEN

Eenmaal de site klaar is voor de definitieve beoordeling, kunnen gedetailleerde aanpassingen besproken worden tot de site klaar is om online te zetten. We vragen u om ALLE pagina’s grondig na te zien om zeker te zijn dat spelling, grammatica, adressen en andere informatie juist zijn alvorens live te gaan met de site.

4. Afronden en live gaan

 

Eenmaal de site klaar is om live te gaan, dienen alle overbodige plugins, afbeeldingen en backend files verwijderd te worden. De nieuwe site wordt gebackupped en lokaal opgeslagen, mocht het ooit nodig zijn om de website terug te zetten. Eenmaal live, kan het tussen 24 en 48 uren dureb eer de site overal zichtbaar is. Sommige browsers dienen te refreshen en anderen zullen de site wat vlugger zien.

De website logins en paswoorden zullen u op een veilige manier overgemaakt worden via Nextcloud of beveiligde e-mail. Ondanks het feit dat ik ook deze gegevens zal bewaren vraag ik u toch om ALLE LOGINGEGEVENS VOOR UZELF TE BEWAREN. Na het afronden hiervan zal u een link ontvangen naar mijn “verdergaan” pagina waarop u tips en tricks krijgt over wat u kan doen met uw nieuwe website evenals informatie over ons Onderhouds- en Veiligheidsplan, wat ik ten zeerste aanbeveel.

 

 

Chat openen
Hulp of info nodig?